7 is not silent

7 is FRANZA

3/19/13

Badminton peringkat kekeluargaan

Aku ni boleh dikatakan peminat tegar kepada badminton. just tak dapat nak main hari-hari la pasal tak da orang dengan main. kesian kan?

kawan-kawan sebok kerja aku pulak tak ada adik beradik. so pepaham la.nak bawak mak & udak, alaaaahhh tak payah la. konfem diorang cakap...

"tak larat la pegi cari aishah ke, haris ke tak pun nana"

ok. diorang tu anak buah aku. hehe 

then, tercetusnyaa idea nak mengeluarkan peloh petang tu jugak. then, aku terus selongkar barang aku nak pi cari shuttlecock. 

tadaaaaa. dah jumpaaaa ok. just ada duah buah je.

aku battle dengan aishah dulu, skali aku balun terus naik atas atap. aduhh.

perkara yang menjengkelkan aku kalau main tempat yang agak tak sesuai.

aku terus ambil buah kedua, harap2 tak naik atas atap lagi.

thenn!! for the second time, dengan habat nya aku pegi hantaqqqqqq buah atas atap lagi.

EPIC FAIL!!!!!!

3/11/13

kasih ibu kasih udak

satu hari aku rasa aku menagih kasih daripada insan yang aku kasihi. 

terkadang tertanya adakah limpahan kasih yang aku kecapi memadai untuk diri aku yang daif dengan belaian kasih sayang.

aku akui aku kurang belaian daripada tangan seorang ibu, tapi aku bernasib baik kerana dikurniakan udak yang menggantikan ibu dan ayah aku sekaligus.

alhamdulillah.

tibanya seorang insan yang hadir menagih kasih dari udak ku. 

aku hilang rasa belaian.

ya! aku cemburu. sebab itu aku memberontak.

aku inginkan sentuhan yang dulu yang lama aku tidak rasai.

aku puaskan rasa marah ku dengan melempar seluruh benda yang berada di hadapan mata ku.

hanya untuk satu PERHATIAN. 

jika aku sayangkan seseorang itu aku ingin kan satu dari mereka tanda sayang dan kasih yang ada di dalam hati. 

hanya satu

PERHATIAN.

aku akan lakukan perkara walaupun bodoh d mata manusia lain mahupun menyakiti aku

aku hanya mahu DIPERHATIKAN

ya! dari situ aku tahu insan itu SAYANGKAN aku. 

aku daif dan miskin dalam nilai kasih sayang. wahai insan yang aku sayangi berilah aku nilai kasih sayang. agar aku tahu untuk membalas kasih sayang itu bukan nya dari cara aku lakukan dulu. 

3/1/13

%%%$%$&$R@#*$&@#

arghh! ok readers, just ignore this entry pls. i just want to ARRRRGHHHHGGG!!! SCREAM IT LOUD!!